Savjetovanje u ugostiteljstvu i trgovini

Recesija i tegobe poslovanja u hrvatskim uvjetima te približavanje Europskoj uniji pred ugostitelje i trgovce stavljaju mnoge izazove. Gostiju i kupaca je manje i manje troše, odlasci u restorane su se prorijedili, izgleda da je ostao samo običaj ispijanja kave. S druge strane, svjedoci smo otvaranja novih restorana i dućana koji svoje mjesto pod suncem pokušavaju osvojiti prepoznatljivim imidžem i jedinstvenom ponudom.

Bavite li se ugostiteljstvom ili trgovinom, ili razmišljate o otvaranju kvartovskog kafića, ekskluzivnog restorana ili tek kioska, pomoći ćemo Vam svojim savjetima.

Procjena stanja

 • Kako vas doživljavaju gosti? Vjerojatno ste toliko upleteni u svakodnevan posao da ne stignete razmišljati o tome kakav dojam ostavlja Vaš objekt. Da bismo Vam dali savjet što treba popraviti i unaprijediti, stavit ćemo se u poziciju gosta i ocijeniti eventualne nepravilnosti i naznačiti sve ono što bi gosta moglo zasmetati.
 • Kako izgleda Vaš objekt? Procjenit ćemo izgled i funkcionalnost i opremljenost, sukladno zakonskim odredbama ali i funkcionalnosti i estetici. Utvrdit ćemo što se može ispraviti i nadopuniti ili što bi se trebalo potpuno promijeniti i preurediti.
 • Što nudite gostu? Analizirat ćemo vašu ponudu, te predložiti izmjene i dopune, u skladu sa svjetskim iskustvima i trendovima koje ćemo prilagoditi Vašem objektu i njegovoj lokaciji.
 • Kakvo vam je osoblje? Procjenit ćemo kvalitetu rada vaših djelatnika te ćemo Vam predložiti kako da njihove potencijale maksimalno iskoristite kroz reorganizaciju, edukaciju ili dodatno zapošljavanje.
 • Kako zarađujete a kako gubite novac? Pregledat ćemo vaše dosadašnje financijsko poslovanje i pomoći Vam da u budućnosti ostvarite uštedu, odnosno povećanje prihoda.
 • Jeste li prepoznatljivi? Imate li brend? Želite li biti uspješniji od konkurencije, morate biti drugačiji. Vaša posebnost dat će vam prednost pred konkurentima a gosti će se vezati uz Vaš brend.

Put prema cilju

 • Kamo želite stići? Objasnite nam svoje probleme, potrebe i ciljeve koje želite postići.
 • Kako postići ciljeve? Nakon što smo proučili strukturu gostiju ili kupaca, predložit ćemo Vam kako da se repozicionirate u cilju da privučete vama vrijedan segment. Usporedit ćemo vaše poslovanje s konkurencijom i otkriti Vam zašto su oni bolji te kako da im se približite. Ta temelju vaše nove pozicije, potrebno je odrediti prodajnu vrijednost vaših usluga.
 • Izgledate li dobro? Želite li se natjecati s konkurencijom, važan je izgled, od pročelja, do namještaja, opreme i vizualnog identiteta. To ne znači da trebate uložiti mnogo u preuređenje. Cilj je biti prepoznatljiv i jedinstven.
 • Vrijeme je za promjene! Pomoći ćemo Vam u odabiru i obuci osoblja, opremanju i preuređenju te kreiranju jelovnika i normativa.

Napravili smo promjene, što sada?

 • Neka svi saznaju za vas Vaš ugostiteljski objekt ili trgovina mora potencijalnim gostima postati pravi proizvod na pravom mjestu, u pravo vrijeme i uz pravu cijenu a to se postiže promocijom, promidžbom i PR akrivnostima.
 • Počnimo s radom! Nakon internog probnog dana i “uštimavanja”, vrijeme je za veliko otvorenje. Postignuto treba redovito ocjenjivati i vršiti korekcije.

Nova energija u poslovanju

Mislite da vam treba pomoć jer situacija na tržištu sve više šteti Vašem poslovanju?
Mi smo tu da Vas savjetujemo i pomognemo. Svjesni smo da nove okolnosti zahtijevaju promjenu načina razmišljanja. Stoga se prilagođavamo.
U suradnji s Vama, uvodimo inovativna rješenja koja transformiraju Vašu tvrtku. Krenut ćemo u procjenu trenutačne situacije, reći ćete nam svoje želje i ciljeve, a mi ćemo izraditi rješenja po Vašoj mjeri.
Naša profesionalnost uključuje i iskrenost - ne samo zato što bez nje prava (nekad i bolna) rješenja nisu moguća, već i zato što smo uvjereni da je ona nužna za dugoročnu suradnju kojoj težimo.

Donos

d.o.o. za djelatnosti informacijskog društva, savjetovanje i turistička agencija
 
Poslovnica: Fijanova 9, Zagreb
Sjedište: Antuna Mihanovića 3, Čakovec
 
Žiro račun: 2340009-1110479104 PBZ
IBAN: HR71 2340 0091 1104 7910 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X
Trgovački sud Varaždin
Tt-00/191-2 (MBS) 07004493
Temeljni kapital: 20.000,00 kn
Uprava: Alen Čalopek

Kontakt

Vaše ime

Email Please leave this field empty.

Poruka

captcha

Mobitel: 091/444-0786
E-mail:info@donos.hr